Dit is de handleiding voor deze 5ghz USB wifi adapter:

Windows 8, 10, 11 & Mac 10.9 of hoger:

Steek de Wifi USB adapter in een USB poort en hij zal automatisch worden geïnstalleerd. U kunt direct gebruik maken van de wifi adapter.

Windows 7:

  1. Verbind de Wifi USB adapter met een USB poort van uw pc.
  2. Stop de meegeleverde cd in uw pc of download het driver pakket via deze link via een andere pc en pak het bestand uit op een USB stick. Verbind de USB stick met de pc waarop u de wifi adapter wilt installeren. Heeft u geen cd lade in uw pc en ook geen mogelijkheid om een pc met het internet te verbinden? Dan kunt u uw telefoon gebruiken om tijdelijk een internet verbinding te verkrijgen via tethering.
  3. Open 'apparaatbeheer', zoek de wifi adapter op en laat uw pc op de cd of usb stick zoeken naar de juiste driver.

Linux systemen, kernel 4.4.x tot 5.x

We raden aan om deze driver te gebruiken voor linux systemen: https://github.com/brektrou/rtl8821CU. Op deze pagina staan de Engelstalige instructies voor: Debian/Ubuntu & Arch Linux/Manjaro.

Linux Ubuntu 19 of 20 (ook voor Ubuntu gebaseerde systemen zoals Lubuntu en Mint):

Voor deze instructies heeft u een tijdelijke internetverbinding nodig. Eventueel kunt u via tethering met uw telefoon zorgen voor een tijdelijke internet verbinding. Klik hier om te lezen hoe u dat voor elkaar krijgt.

Zonder tijdelijke internetverbinding: U kunt ook stap 1 van deze instructies op een andere pc uitvoeren, en bij stap 2 de locatie van de git clone openen via een USB stick. Het commando in stap 2 'cd ~/build/rtl8821CU' moet dan vervangen worden door 'cd (en hier de locatie van de map op uw usb stick)'.

We gaan er vanuit dat 'git' is geïnstalleerd op uw systeem.

Stap 1: Open de terminal en gebruik deze commando's om de bestanden te downloaden:

"

mkdir -p ~/build
cd ~/build
git clone https://github.com/brektrou/rtl8821CU.git

"

Stap 2: Open de map en installeer de driver:

"

cd ~/build/rtl8821CU
make
sudo make install

"

Voor vragen: Neem contact met ons op via de contactpagina.