Deze handleiding is bedoeld voor deze mini camera: 825.jpg

Voorbereiding

MicroSD geheugen tot 64Gb

Voorzie de camera voor gebruik van een MicroSD geheugenkaart met een snelheid van minimaal class 6 en een geheugen van maximaal 64GB. De geheugenkaart dien met de contactpunten richting de voorkant in de camera te worden geplaatst. Let op: gebruikt u een 64GB MicroSD(XC) geheugenkaart dan dient deze eerst via de meegeleverde geheugenkaartlezer geformatteerd te worden naar het bestandssysteem FAT32. Klik hier om te lezen hoe u dat met een Windows PC kunt doen.

Opladen

U kunt de camera opladen door deze met de meegeleverd USB kabel aan een USB poort van uw pc, of aan een USB oplader te verbinden. Het gele lampje, boven in de camera brandt tijdens het opladen en gaat uit zodra de accu vol is. Het opladen kan tot 2 uur duren.

Tijd en loop recording instellen

Om straks aan de opnames te kunnen zien wanneer ze gemaakt zijn dient u de tijd in te stellen. Verbind de camera via de USB kabel met uw pc, en zet dan de camera aan door de knop aan de zijkant met het rode rondje 2 seconden in te drukken. Uw pc zal de camera automatisch herkennen als een USB station, net als een USB stick.

Open het USB station, en open het bestand 'config.ini'. In dit bestand past u de cijfers aan naar de huidige tijd in deze volgorde: Jaar, maand, dag, uur, minuut, seconde. Stel het is 23 Maart 2021, 9 uur 49, dan wordt de tekst in het bestand: 20210323094900 C=Y A=Y .

C: Loop recording: Door deze functie aan te zetten wordt automatisch het oudste bestand gewist zodra het geheugen bijna vol is. Zo kan de camera altijd doorgaan met filmen. De functie staat standaard aan, zet de functie uit door de tekst aan te passen naar C=N.

A: Audio: Video met geluid opnemen, dit staat standaard aan. Om video zonder geluid op te nemen past u de tekst aan naar A=N

Sla het bestand op en sluit het. Let op: Na het aanpassen van het bestand dient u de camera direct opnieuw op te starten. hardware%20veilig%20verwijderen_1.pngDe camera neemt de nieuwe ingestelde tijd pas over zodra deze opnieuw wordt opgestart. Sluit alle vensters en kies voor 'hardware veilig verwijderen' of 'uitwerpen' voordat u de usb kabel lostrekt van uw pc. (voor Windows: zoals hiernaast is afgebeeld).

De camera in gebruik nemen

Opstarten: Houd de knop met het rode rondje aan de zijkant 2 seconden ingedrukt. Het blauwe indicatielampje gaat branden en de camera staat op stand-by.

Filmen: Druk 1 keer op de bovenste knop om te beginnen met filmen. Druk nogmaals om te stoppen met filmen. Videobestanden worden iedere 2 minuten opgeslagen.

Bewegingsdetectie inschakelen: Druk op de knop 'M'. Het rode indicatielampje gaat branden. De bewegingsdetectie staat nu aan. Elke keer dat er beweging wordt gedetecteerd gaat het rode indicatielampje 3 keer knipperen en gaat de camera 1 minuut filmen. Tijdens het filmen is het indicatielampje uit.

Om te stoppen met filmen drukt u op de bovenste knop.

Uitschakelen: Houd de knop aan de zijkant met het rode rondje enkele seconden ingedrukt.

Nachtvisie

De nachtvisiemodus van deze mini camera schakelt automatisch aan bij weinig licht, u hoeft hier niks voor te doen. Bij gebruik van de nachtvisie worden opnames opgeslagen in zwart-wit.

Opnames op een PC bekijken

Zorg dat de camera op stand-by staat en sluit hem via de USB kabel aan op uw pc. Of sluit de camera eerst aan op uw pc, en zet dan de camera aan door de knop aan de zijkant, met het rode rondje 2 seconden in te drukken. De camera zal worden herkend als een USB station, net als een USB stick. De opnames staan in de map 'VIDEO'. U kunt de opnames bekijken met een mediaspeler, bijvoorbeeld Windows Media Player, lukt het afspelen niet? Gebruik dan de mediaspeler VLC Media player, gratis te downloaden voor elk apparaat.

U kunt de opnames in deze map ook verwijderen of kopiëren. Gebruikt u Linux of Mac, leeg dan ook altijd direct even uw prullenbak nadat u een bestand verwijderd heeft. Anders blijven de bestanden op het geheugen staan en worden ze alleen onzichtbaar gemaakt.

De camera als webcam gebruiken

(alleen getest met Windows 10)

U kunt de camera als webcam gebruiken door 1 keer op de bovenste knop te drukken terwijl de camera is aangesloten op uw pc. U kunt hierbij geen gebruik maken van de microfoon.

Specificaties

Bekijk de productpagina van deze camera voor alle specificaties.