Deze handleiding is bedoeld voor de volgende producten:

Mini Wifi IP Camera 777.jpg

360 Graden Camera 360 graden wifi camera

FullHD Mini Wifi IP Camera Mini Wifi IP Bewakingscamera

De wifi ip camera voor de eerste keer installeren op een Android of Apple telefoon of tablet.

AppInstalleer de app V380 Pro. Klik hier voor Android, klik hier voor iPhone.

Plaats eventueel een Micro-SDHC geheugenkaart in het geheugenkaart-slot van de camera.

Voor de 360 graden camera: Koppel de camera aan de meegeleverde USB kabel en adapter om hem op te starten en wacht 40 seconden tot de camera gestart is.

Voor de ronde mini wifi ip camera: De camera gaat automatisch aan zodra deze verbonden wordt met een USB oplader. Wilt u de camera gebruiken zonder een USB oplader dan kunt u deze aanzetten door de de aan/uit knop 6 seconden in te drukken. Zodra het rode indicatielampje continu brand is de camera opgestart. Zorg ervoor dat de accu voor gebruik voldoende is opgeladen. U kunt de camera opladen door de camera met een USB oplader of een USB poort van uw pc te verbinden. Na 4 uur laden zal de accu vol zijn. Houd er rekening mee dat de Mini Wifi IP Camera gezien zijn formaat beschikt over een kleine accu, de camera kan tot 1 uur opnemen op een volle accu.

Nadat de camera is opgestart zal hij zijn eigen wifi netwerk aanmaken de naam van dit netwerk is iets als 'MV12345678'. Maak met uw telefoon verbinding met dit nieuwe (tijdelijke) wifi netwerk. Indien uw telefoon aangeeft dat dit netwerk geen internetverbinding heeft klikt u op 'toch verbonden blijven'. Indien de camera dit tijdelijke wifi netwerk niet automatisch heeft aanmaakt, dan dient de camera eerst gereset te worden door de 'mode' of resetknop 10 seconden in te drukken. Wacht vervolgens 40 seconden en probeer het opnieuw.

App loginStart de app V380 Pro en geef de app toestemming om uw locatie, uw oproepen en uw bestanden te beheren. Dit heeft de app nodig om te kunnen functioneren.

Klik op “try without a account", en vervolgens op continue. U kunt ook een account aanmaken maar dat is niet noodzakelijk.

(Wilt uw wel een account aanmaken klik dan tijdens het registreren op de knop ‘e-mail’ rechtsboven. Dan hoeft u geen telefoonnummer op te geven. De email met de verificatiecode die u dient te ontvangen kan in de map ongewenst/spam terechtkomen)

App WifiOmdat u uw telefoon eerder al verbonden had met het Wifi signaal van de camera zal de app de camera automatisch vinden.

Klik op 'Connect'.

Camera toevoegenKlik op uw eigen wifi-netwerk en vul uw wifi-wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘connect’ en houd uw telefoon dicht bij de camera. 
wifi verbindenHoud uw telefoon dicht bij de camera tot de balk op 100% is.
Wifi Camera een naam gevenIn dit scherm kunt u eventueel een naam verzinnen voor de camera. Vul een naam in en klik op ‘Finish’. 
V380Pro HoofdschermU komt in het hoofdscherm van de app. De camera is toegevoegd. Klik op het play symbool. 
V380Pro PasswordOmdat het wachtwoord nog niet aangepast is dient u nu een nieuw wachtwoord voor uw camera in te stellen. Klik op ‘Set Password’.
V380Pro Set passwordDe naam ‘admin’ kunt u eventueel ook veranderen in uw eigen naam (gebruik alleen letters en/of cijfers). Schrijf uw naam en wachtwoord op zodat u later ook de camera op een andere telefoon of tablet kunt installeren. Klik op ‘Confirm’.
V380Pro app Wifi camTerug in het hoofdscherm kunt u nogmaals klikken op het play symbool. U komt nu in een omgeving waarmee u de camera kunt bedienen (indien mogelijk bij uw model camera).  U kunt vanuit dit scherm ook foto’s en video’s maken. Deze opnames worden niet opgeslagen op het geheugen in de camera maar op uw telefoon of tablet.

De wifi ip camera (automatisch) laten opnemen (op de MicroSDHC geheugenkaart).

wifi cam appKlik op ‘settings’ in het hoofdscherm van de app, en klik vervolgens op ‘Video record’. 
wifi camera instellingenMits u een geheugenkaart in de camera heeft geplaatst kunt u hier de opnamemogelijkheid van de camera instellen. 
  • Schakel ‘Continuous Recording’ in om de camera continu te laten opnemen. Zodra het geheugen vol is wordt automatisch de oudste opname gewist. 
  • Schakel ‘Event Recording’ in om alleen automatisch een video opname te maken als het alarm wordt geactiveerd. Indien u hier gebruik van te maken dient u ook het alarm in te stellen. Ga hiervoor door naar de volgende stap.. 
  • Schakel ‘Record Audio’ in of uit om video opnames met of zonder geluid te maken.
App alarmGa terug naar het ‘settings’ menu en klik op ‘Alarm’. In dit scherm kunt u de instellingen voor het alarm uitgebreid naar uw wensen instellen. Als eerste zet u het alarm aan door op het schuifbalkje naast ‘Alarm on’ te klikken. 
  • Bij ‘Alarm schedule’ kunt u instellen wanneer het alarm actief is. De hele dag, of een deel van de dag.
  • Bij ‘Alarm area’ kunt u eventueel een gebied instellen binnen het bereik van de camera.
  • Met de schakelaar naast ‘Alarm sound’ kunt u instellen of de camera bij het activeren van het alarm wel of niet een alarmtoon moet laten horen om eventuele inbrekers af te schrikken. 
  • Zolang de app actief is krijgt u iedere keer een melding op uw telefoon als het alarm wordt geactiveerd. Als u de app heeft afgesloten krijgt u geen meldingen. 

Opnames op de microSD geheugenkaart terugkijken en downloaden op uw telefoon of tablet.

opnames bekijken in de appKlik in het hoofdscherm van de app op het play symbool van uw camera. 

Klik op 'Replay' om alle opnames te bekijken.

Bij sommige camera's worden de opnames zoals hiernaast in een tijdlijn weergegeven. Het kan zijn dat deze tijdlijn weergave niet voor uw camera beschikbaar is.

Indien u een 360 graden camera heeft dan kunt u de manier waarmee de opname in het scherm geprojecteerd wordt aanpassen door op de ronde knop te klikken.

Om een opname te downloaden klikt u boven de tijdlijn eerst op 'Event groups'.

Wifi ip camera opnames downloadenNadat u op 'Event groups' heeft geklikt, of indien de tijdlijn functie voor uw camera niet beschikbaar is worden de opnames zoals hiernaast weergegeven.

Selecteer de opname die uw wilt downloaden en druk op de download knop.

Voor Android gebruikers: De opname wordt gedownload naar uw telefoon of tablet. U kunt de opname met een app als ‘bestandsbeheer’, ‘foto’s’ of ‘galerij’ terug vinden op uw telefoon. U kunt ook de stap hierna volgen om de opnames te bekijken of te delen.

Voor iOS gebruikers: De opnames zijn na het downloaden niet direct zichtbaar op uw telefoon of tablet. Lees in de volgende stap hoe u de opnames kunt vinden.

opnames delenOm de opnames die u heeft gedownload te vinden gaat u eerst terug naar het hoofdscherm van de app. Klik vervolgens op 'Profile' rechts onder in beeld.  profileKlik vervolgens op 'Album' Album, en dan op 'video' video.png. En klik hier in op de opname die u wilt bekijken, kopiëren of delen. Met de knop 'delen' in het volgende scherm krijgt u verschillende opties. Bijvoorbeeld de opname te delen, door te sturen via email of te bewaren in uw bestanden.

Nadat u de wifi camera op uw telefoon heeft geïnstalleerd kunt u ook de camera op uw Windows PC of laptop installeren. Bekijk hiervoor de instructievideo (klik op 'Bekijk op Youtube' voor een groter scherm). We hebben helaas geen software voor macOS.


Deze handleiding is eigendom van Topsjop.nl en mag in geen geval zonder toestemming worden gekopieerd of gedeeld